Huidtherapie van Sterkenburg wordt door pati√ęnten beoordeeld met een 9,5! ūü•≥

Meer informatie of direct een afspraak maken? Bel 06-10 06 41 82 of mail naar info@huidtherapievansterkenburg.nl

Wratten en fibromen

Wratten, ook wel verruca genoemd komen vaak voor. Het zijn ruwe, eeltachtige vergroeiingen van de huid. Fibromen (steelwratjes) zijn goedaardige, huidkleurige bindweefselgezwelletjes.  

Wat veroorzaakt wratten en fibromen?

Wratten worden veroorzaakt door virussen en zijn besmettelijk. Je ziet ze vaak op handen en voeten.

 Overgewicht, hormonen en wrijving kunnen oorzaken zijn van fibromen. Je ziet ze vaak in de hals, rond de ogen, onder de oksels en in de liezen. Ze kunnen geen kwaad, maar worden vaak als cosmetisch storend ervaren. Fibromen zijn niet besmettelijk.

Behandeling & Therapie

Gelukkig zijn zowel wratten als fibromen eenvoudig te verwijderen. Wij hebben verschillende behandelmethoden om deze huidproblemen aan te pakken. De behandelmethode is afhankelijk van het type wrat/ fibroom en de locatie.

Behandelplan op maat

ÓĀí

Cryotherapie

Cryotherapie is een behandeling waarbij een storend huidletsel wordt bevroren. Dit doen we met vloeibaar stikstof. Zo kunnen wratten en fibromen behandeld worden, maar ook tal van andere huidaandoeningen. Door het bevriezen sterft het ongewenste huiddeel af en komt er nieuwe, gezonde huid voor in de plaats. Wij behandelen met de CryoPen. Dit is een apparaatje waar we zeer precies mee kunnen behandelen, tot op de millimeter nauwkeurig. Gezonde huid wordt dus niet meebehandeld. Dit zorgt voor minder ongemak, pijn en een mooiere genezing. De behandeling duurt ook maar enkele seconden.

ÓĀí

Coagulatie

Bij coagulatie gebruiken we een klein naaldje dat warm wordt. Hierdoor kunnen we de wrat of fibroom verhitten. Dit gebeurt zeer precies. De wrat/ fibroom verschrompeld en laat na een paar dagen los. Er komt een korstje op de huid, dat vanzelf zal genezen.

ÓĄÄ

Vergoeding door je zorgverzekeraar

Meerdere behandelingen zoals acnétherapie en littekentherapie die onze praktijk biedt worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk van je polis. De vergoedingen verschillen per verzekeraar. Huidtherapie wordt deels vergoed uit de basisverzekering en deels uit je aanvullende pakket. De zorgverzekeraar kan je precies vertellen of de behandeling binnen je zorgverzekeringspakket wordt vergoed of niet.  

Meer informatie of een afspraak maken? Bel 06 - 10 06 41 82

Uiteraard ben je altijd welkom voor een geheel gratis en vrijblijvend gesprek.
Maak dus snel een afspraak om te horen wat er voor jou mogelijk is.

Kwaliteitsregister Paramedici

Huidtherapie van Sterkenburg is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Nieuws, Acties, Tips en Artikelen

Regelmatig plaatsen we artikelen op de site met informatie  over (nieuwe) behandelmethodes, product innovaties en leuke kortingen op huidproducten. Als je je e-mail adres doorgeeft, krijg je automatisch het laatste nieuws in je inbox.    

11 + 9 =