Meer informatie of direct een afspraak maken? Bel 06-10 06 41 82 of mail naar info@huidtherapievansterkenburg.nl

Wat is Retinol en wat doet het in de huid?

Retinol is een erg populair ingrediënt in huidverzorgingsproducten, dit omdat het huidveroudering tegen gaat en de huidstructuur kan verbeteren. Eigenlijk is het afgeleid van vitamine-A zuur (tretinoïne). Dit ingrediënt is erg effectief bij huidveroudering, maar het valt onder de geneesmiddelen en is daarom alleen op recept verkrijgbaar. Retinol daarentegen is vrij verkrijgbaar en heeft ook een gunstige werking tegen huidveroudering en is bewezen effectief. Retinol gaat de collageenafbraak tegen en zorgt ervoor dat de huid mooi en stevig blijft. Ook werkt het goed tegen acne.

De hooggeconcentreerde Retinol crème van Meditopics  zorgt voor een gezonde celdeling en stimuleert de productie van collageen en elastine. Het verbetert de huidstructuur.

Ook is Retinol effectief bij het behandelen van acne en eczeem en vermindert het pigmentvlekken.

De toegevoegde antioxidant Tocopherol (vitamine E) zorgt voor een anti-flammatoire werking. Oftewel de ongunstige ontstekingsbevorderende werking van vitamine A wordt door vitamine E (0,5%) opgeheven. De toegevoegde Niacinamide (vitamine B3) is een complex van 1%.

Retinol is erg instabiel, het kan slecht tegen licht en zuurstof. In onze licht- en luchtdichte pompflacon blijft de crème hier goed tegen beschermd. De crème is ongeparfumeerd en hypoallergeen.

meditopics-retinol-cr_me-1_

Gepost in
mm

Joan van Sterkenburg

Ik heb de paramedische HBO studie Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht. Ik richt me zowel op paramedische als cosmetische behandelingen. Verder houd ik me ook bezig met huidverbeterende en huidverzorgende behandelingen.

Laat een reactie achter