Meer informatie of direct een afspraak maken? Bel 06-10 06 41 82 of mail naar info@huidtherapievansterkenburg.nl

SOS droge handen!

Vanwege het coronavirus wassen we veel vaker en veel langer onze handen en dit moeten we vooral blijven doen. Maar droge handen liggen op de loer, met alle gevolgen van dien. Wat kunnen we doen?

Allereerst blijft handen wassen erg belangrijk tegen de strijd met het coronavirus. Wassen met alleen water is helaas niet genoeg. Om het coronavirus zit een vettig laagje en je raad het al.. Vet lost niet op in water! Zeep en water kunnen vet wel oplossen en zo was je de meeste narigheid van je handen af.

Dure zeep of goedkope zeep? Dat maakt niet uit, het gaat vooral om de tijd dat je je handen wast. Minimaal 20 seconden, maar het liefst nog wat langer. Nu we vaker onze handen wassen, kun je beter wel voor milde zeep kiezen. Desinfecterende zeep is veel agressiever en drogen de huid meer uit.

Omdat zeep vet oplost, was je ook het mooie beschermlaagje van je handen af. De beste tip die ik kan geven? Elke keer insmeren na het wassen met een vettige crème! Want je huid kan uiteindelijk zo droog worden dat ze geïrriteerd raakt en zo gevoeliger wordt voor infecties.

Dure handcrèmes zijn ook niet nodig. Vaseline volstaat vaak al, maar is voor veel mensen te vet en dat is niet prettig op je handen. En van al die vette vingers door het huis, worden we ook niet blij. Neem dan bij voorkeur een verzorgende crème zonder parfum. Jojoba-olie doet het ook heel goed. Je kunt deze zelfs op je nog vochtige handen aanbrengen, even inmasseren, en deze dan met een papieren doekje (die je daarna weggooit) afdrogen. Zo heb je niet al te vette handen, maar is je huid toch goed verzorgd en droogt ze minder snel uit.

Denk verder ook om de luchtvochtigheid in huis (niet te droog, daar droogt je huid ook van uit) en drink voldoende. Hopelijk komen we snel uit deze nare periode en kan ik jullie in de praktijk weer bijstaan!

Joan van Sterkenburg

Gepost in
mm

admin

Ik heb de paramedische HBO studie Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht. Ik richt me zowel op paramedische als cosmetische behandelingen. Verder houd ik me ook bezig met huidverbeterende en huidverzorgende behandelingen.

Leave a Comment