Huidtherapie van Sterkenburg wordt door pati√ęnten beoordeeld met een 9,5! ūü•≥

Meer informatie of direct een afspraak maken? Bel 06-10 06 41 82 of mail naar info@huidtherapievansterkenburg.nl

Rosacea

Rosacea is een chronische huidafwijking in het gelaat gekenmerkt door rode verkleuringen van de wangen en de neus. De aandoening kan lijken op acne omdat er ook ontstekingen kunnen ontstaan. Verder kan de huid droog en branderig aanvoelen.

Wat veroorzaakt rosacea?

Rosacea komt meestal tussen het 30ste en 50ste levensjaar voor. De oorzaak is helaas voor een groot deel onbekend. Zon, warmte, voeding en cosmetica kunnen invloed hebben op het verloop. Er is ook een verband tussen de Demodex mijt en rosacea. Demodex folliculorum is een mijt die in de talgklieren van het gezicht leeft. De mijt kan voor irritatie en ontstekingen zorgen. Mensen met rosacea hebben vaak veel meer Demodex mijten op de huid dan mensen zonder huidklachten. Als u eenmaal rosacea heeft, blijf u er vaak gevoelig voor.

Behandeling & Therapie

Gelukkig zijn wel behandelmogelijkheden om de huid een minder rood aanzien te geven en de huid te verbeteren. Ook een juist productgebruik is hierbij erg belangrijk. Zo kunnen we rosacea leefbaar maken én houden.

Voor ontstoken rosacea schrijven artsen soms lokale antibiotica voor bijvoorbeeld: metronidazol, Rozex of azela√Įnezuur. Ook kan er orale antibiotica worden voorgeschreven, bijvoorbeeld: doxycycline, minocycline of tetracycline.

Behandelplan op maat

ÓĀí

Acnetherapie

Acnetherapie bij rosacea is geen standaard therapie. Een behandelplan wordt op maat gemaakt en is afhankelijk van verschillende factoren. Acnetherapie kan uit de volgende onderdelen bestaan:

  • Oppervlaktereiniging
  • Dieptereiniging

Het verwijderen van ontstekingen, dit wordt zeer zorgvuldig gedaan om huidschade te voorkomen.

  • Toepassen van een medische peeling.

Een peeling is een behandeling met zuren. Het verwijdert de dode huidcellen. De hoornlaag wordt minder dik, zodat de talg makkelijker kan afvloeien en de pori√ęn niet verstopt raken. Ook de celdeling wordt gestimuleerd: de huid wordt gezonder en de kans op nieuwe uitbraken van ontstekingen wordt kleiner.

ÓĀí

Microneedling therapie

Minuscule naaldjes van chirurgisch staal maken kleine kanaaltjes in de huid. De huid zal door het ontstaan van de kanaaltjes gestimuleerd worden om zichzelf te herstellen. Hierdoor gaat de huid nieuw collageen en elastine aanmaken, waardoor de huid gezonder wordt en een betere weerstand krijgt. De huid wordt gladder, egaler en de roodheid verminderd.

ÓĀí

Vaatlaser

Door middel van de vaatlaser zijn de zichtbare rode vaatjes eenvoudig en veilig te behandelen. De laser geeft pulsen af op de huid met een zeer hoge intensiteit. Deze pulsen worden opgenomen door de bloedvaatjes. Door de warmte worden de vaatjes afgebroken en afgevoerd door het lichaam. Met deze methode kunnen we effectief de roodheid bij rosacea behandelen.

De behandeling is niet geheel pijnloos, tijdens de behandeling voelt u fijne speldenprikjes. Na de behandeling is de huid vaak wat rood en gezwollen, dit verdwijnt na enkele uren vanzelf. Tussen de behandelingen door dient de huid beschermd te worden tegen zonlicht.

ÓĀí

Persoonlijk advies en voorlichting

Het is belangrijk om ook thuis uw huid goed te verzorgen, alleen dan boeken we echt goed resultaat. We bespreken de factoren die rosacea kunnen uitlokken en geven u advies hoe u uw huid het beste kunt verzorgen. Dit alles om nieuwe uitbraken te voorkomen. Op den duur zijn er zo ook minder behandelingen nodig.

ÓĄÄ

Vergoeding door je zorgverzekeraar

Meerdere behandelingen zoals acnétherapie en littekentherapie die onze praktijk biedt worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk van je polis. De vergoedingen verschillen per verzekeraar. Huidtherapie wordt deels vergoed uit de basisverzekering en deels uit je aanvullende pakket. De zorgverzekeraar kan je precies vertellen of de behandeling binnen je zorgverzekeringspakket wordt vergoed of niet.  

Meer informatie of een afspraak maken? Bel 06 - 10 06 41 82

Uiteraard ben je altijd welkom voor een geheel gratis en vrijblijvend gesprek.
Maak dus snel een afspraak om te horen wat er voor jou mogelijk is.

Kwaliteitsregister Paramedici

Huidtherapie van Sterkenburg is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Nieuws, Acties, Tips en Artikelen

Regelmatig plaatsen we artikelen op de site met informatie  over (nieuwe) behandelmethodes, product innovaties en leuke kortingen op huidproducten. Als je je e-mail adres doorgeeft, krijg je automatisch het laatste nieuws in je inbox.    

15 + 13 =