Huidtherapie van Sterkenburg wordt door pati√ęnten beoordeeld met een 9,5! ūü•≥

Meer informatie of direct een afspraak maken? Bel 06-10 06 41 82 of mail naar info@huidtherapievansterkenburg.nl

Pigmentvlekken

Soms zijn er teveel pigmentcellen, maar de pigmentcellen kunnen ook teveel pigment aanmaken. Een pigmentvlek kan zich oppervlakkig of diep in de huid bevinden. Hoe dieper de pigmentvlek zit, hoe lastiger behandelbaar.

Wat veroorzaakt pigmentvlekken?

Er zijn diverse soorten pigmentvlekken te onderscheiden. Ze kunnen ontstaan door de zon, door hormonen, door huidbeschadigingen of ze kunnen aangeboren zijn. Een behandeling is dan ook afhankelijk van de soort pigmentvlek en uw huidtype.

Behandeling & Therapie

De behandeling van pigmentvlekken kent verschillende¬†therapie√ęn zoals¬†cryotherapie, peeling en laser. ¬†Tijdens een consult kan er in overleg met jou een persoonlijk behandelplan worden opgesteld.

Behandelplan op maat

ÓĀí

Cryotherapie

Cryotherapie is een behandeling waarbij een storend huidletsel wordt bevroren. Dit doen we met vloeibaar stikstof. Zo kunnen we bijvoorbeeld pigmentvlekken heel precies behandelen. Door minimaal te bevriezen komt er een korstje op de pigmentvlek, na ongeveer een week valt het korstje samen met het teveel aan pigment van de huid af. Er komt nieuwe, gezonde huid voor in de plaats. Wij behandelen met de CryoPen. Dit is een apparaatje waar we zeer precies mee kunnen behandelen, tot op de millimeter nauwkeurig. Gezonde huid wordt dus niet meebehandeld. Dit zorgt voor minder ongemak of pijn en een mooiere genezing. De behandeling duurt ook maar enkele seconden.

ÓĀí

Laser

De laser geeft een krachtige puls af op de huid met een specifieke golflengte. De laserstraal absorbeert de bruine kleur van de pigmentvlek in de huid. Het verhit het pigment zodat de vlek zal afbreken. Met de laser kan zeer precies gewerkt worden, alleen de pigmentvlek zelf wordt behandeld. De omringende huid en de huid onder de pigmentvlek blijven intact.

ÓĀí

Peeling

Er zijn diverse soorten peelings. Elke peeling heeft een ander werkingsmechanisme. Met peelings op basis van melkzuur kunnen we pigmentvlekken aanpakken. Melkzuur heeft een oplichtende werking. Ook hoge concentraties vitamine C werken goed op pigment. Een peeling verweekt de bovenste huidlaag en laat deze versneld afschilveren. De huid wordt zo gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. De huid zal na de behandeling egaler van kleur worden. Maar een peeling doet nog meer. De huid wordt ook zachter, minder vochtarm en krijgt haar natuurlijke glans terug. Verder verfijnt de structuur van de huid en fijne lijntjes verminderen.

Voor het beste resultaat wordt een peeling als kuurbehandeling gegeven. Bijvoorbeeld 6 behandelingen om de 2 à 3 weken.

ÓĄÄ

Vergoeding door je zorgverzekeraar

Meerdere behandelingen zoals acnétherapie en littekentherapie die onze praktijk biedt worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk van je polis. De vergoedingen verschillen per verzekeraar. Huidtherapie wordt deels vergoed uit de basisverzekering en deels uit je aanvullende pakket. De zorgverzekeraar kan je precies vertellen of de behandeling binnen je zorgverzekeringspakket wordt vergoed of niet.  

Uiteraard ben je altijd welkom voor een geheel gratis en vrijblijvend gesprek.
Maak dus snel een afspraak om te horen wat er voor jou mogelijk is

Kwaliteitsregister Paramedici

Huidtherapie van Sterkenburg is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Nieuws, Acties, Tips en Artikelen

Regelmatig plaatsen we artikelen op de site met informatie  over (nieuwe) behandelmethodes, product innovaties en leuke kortingen op huidproducten. Als je je e-mail adres doorgeeft, krijg je automatisch het laatste nieuws in je inbox.    

10 + 7 =