Huidtherapie van Sterkenburg wordt door pati√ęnten beoordeeld met een 9,5! ūü•≥

Meer informatie of direct een afspraak maken? Bel 06-10 06 41 82 of mail naar info@huidtherapievansterkenburg.nl

Ouderdomswratten

Ouderdomswratten zijn goedaardige gezwelletjes van de huid. De wratten zijn meestal eerst geelachtig en verkleuren later bruin tot zwart. Ze voelen vaak ruw aan.

Waardoor ontstaat een ouderdomswrat?

Ouderdomswratten ontstaan in de buitenste huidlaag (de opperhuid). Het is niet duidelijk waardoor ze ontstaan. We denken dat erfelijkheid soms mee kan spelen. Iemand met ouderdomswratten heeft er vaak meer. Ze komen vooral voor bij mensen ouder dan 50 jaar. Hoe ouder iemand wordt des te meer hij of zij er kan krijgen. Bijna iedereen krijgt er uiteindelijk wel een paar. Ze komen bij mannen en vrouwen even vaak voor.

Behandeling & Therapie

Er zijn meerdere behandeltechnieken voor ouderdomswratten. Coagulatie (verhitten), cryotherapie (bevriezen) zijn methoden om een ouderdomswrat te verwijderen.

Behandelplan op maat

ÓĀí

Cryotherapie

Cryotherapie is de behandeling waarbij een ouderdomswrat wordt bevroren. Dit doen we met vloeibaar stikstof. Door het bevriezen sterft het ongewenste huiddeel af en komt er nieuwe, gezonde huid voor in de plaats. Wij behandelen met de CryoPen. Dit is een apparaatje waar we zeer precies mee kunnen behandelen, tot op de millimeter nauwkeurig. Gezonde huid wordt dus niet meebehandeld. Dit zorgt voor minder ongemak, pijn en een mooiere genezing. De behandeling duurt ook maar enkele seconden.

ÓĀí

Coagulatie

Bij coagulatie gebruiken we een klein naaldje dat warm wordt. Hierdoor kunnen we de ouderdomswrat verhitten. Dit gebeurt zeer precies. De ouderdomswrat verschrompeld en laat (soms na een paar dagen) los. Er komt een korstje op de huid, dat vanzelf zal genezen.

ÓĄÄ

Vergoeding door je zorgverzekeraar

Meerdere behandelingen zoals acnétherapie en littekentherapie die onze praktijk biedt worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk van je polis. De vergoedingen verschillen per verzekeraar. Huidtherapie wordt deels vergoed uit de basisverzekering en deels uit je aanvullende pakket. De zorgverzekeraar kan je precies vertellen of de behandeling binnen je zorgverzekeringspakket wordt vergoed of niet.  

Meer informatie of een afspraak maken? Bel 06 - 10 06 41 82

Uiteraard ben je altijd welkom voor een geheel gratis en vrijblijvend gesprek.
Maak dus snel een afspraak om te horen wat er voor jou mogelijk is.

Kwaliteitsregister Paramedici

Huidtherapie van Sterkenburg is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Nieuws, Acties, Tips en Artikelen

Regelmatig plaatsen we artikelen op de site met informatie  over (nieuwe) behandelmethodes, product innovaties en leuke kortingen op huidproducten. Als je je e-mail adres doorgeeft, krijg je automatisch het laatste nieuws in je inbox.    

3 + 5 =