Huidtherapie van Sterkenburg wordt door pati√ęnten beoordeeld met een 9,5! ūü•≥

Meer informatie of direct een afspraak maken? Bel 06-10 06 41 82 of mail naar info@huidtherapievansterkenburg.nl

Littekens

Veel mensen hebben wel ergens op hun huid een litteken. Sommige littekens zijn vooral zichtbaar storend en andere littekens kunnen ook klachten van pijn, jeuk en functieverlies geven.

Hoe ontstaat een litteken?

Een litteken wordt gevormd na een diepe beschadiging van de huid, door een ongeval of operatie.

Littekens worden gevormd door littekenweefsel dat voor een groot gedeelte bestaat uit bindweefsel (collageen). Als alleen de opperhuid wordt beschadigd, geneest dit meestal snel en krijg je geen litteken. Bij diepere beschadiging wordt de kans op een litteken steeds groter naarmate de genezing van de huid langer duurt. 

Behandeling & Therapie

De behandeling van littekens kan om medische of cosmetische redenen plaats vinden. Hierbij is het soort litteken, uw huidtype en medische achtergrond van belang. Tijdens een consult kan er in overleg met u een persoonlijk behandelplan worden opgesteld.

Behandelplan op maat

ÓĀí

Microneedling therapie

Minuscule naaldjes van chirurgisch staal maken kleine kanaaltjes in de huid. De huid zal door het ontstaan van de kanaaltjes gestimuleerd worden om zichzelf te herstellen. Er komen groeifactoren vrij, hierdoor gaat de huid nieuw collageen en elastine aanmaken. Hierdoor kunnen littekens verminderen en soepeler worden.

ÓĀí

Littekentherapie d.m.v. massage

Door het toepassen van speciale massagetechnieken kunnen we de doorbloeding van de huid stimuleren, afvalstoffen worden beter afgevoerd en het litteken zal soepeler en zachter worden. De elasticiteit van de huid verbetert. Een pijnlijk en trekkerig litteken zal weer beter aanvoelen en minder klachten geven.

ÓĄÄ

Vergoeding door je zorgverzekeraar

Meerdere behandelingen zoals acnétherapie en littekentherapie die onze praktijk biedt worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk van je polis. De vergoedingen verschillen per verzekeraar. Huidtherapie wordt deels vergoed uit de basisverzekering en deels uit je aanvullende pakket. De zorgverzekeraar kan je precies vertellen of de behandeling binnen je zorgverzekeringspakket wordt vergoed of niet.  

Meer informatie of een afspraak maken? Bel 06 - 10 06 41 82

Uiteraard ben je altijd welkom voor een geheel gratis en vrijblijvend gesprek.
Maak dus snel een afspraak om te horen wat er voor jou mogelijk is.

Kwaliteitsregister Paramedici

Huidtherapie van Sterkenburg is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Nieuws, Acties, Tips en Artikelen

Regelmatig plaatsen we artikelen op de site met informatie  over (nieuwe) behandelmethodes, product innovaties en leuke kortingen op huidproducten. Als je je e-mail adres doorgeeft, krijg je automatisch het laatste nieuws in je inbox.    

8 + 6 =