Meer informatie of direct een afspraak maken? Bel 06-10 06 41 82 of mail naar info@huidtherapievansterkenburg.nl

Wratten en fibromen (steelwratjes)

Wratten, ook wel verruca genoemd komen vaak voor. Het zijn ruwe, eeltachtige vergroeiingen van de huid. Wratten worden veroorzaakt door virussen en zijn besmettelijk. Je ziet ze vaak op handen en voeten.

Fibromen zijn goedaardige, huidkleurige bindweefselgezwelletjes. Overgewicht, hormonen en wrijving kunnen oorzaken zijn. Je ziet ze vaak in de hals, rond de ogen, onder de oksels en in de liezen. Ze kunnen geen kwaad, maar worden vaak als cosmetisch storend ervaren. Fibromen zijn niet besmettelijk.

Gelukkig zijn zowel wratten als fibromen eenvoudig te verwijderen. Wij hebben verschillende behandelmethoden om deze huidproblemen aan te pakken. De behandelmethode is afhankelijk van het type wrat/ fibroom en de locatie.

Cryotherapie

Cryotherapie is een behandeling waarbij een storend huidletsel wordt bevroren. Dit doen we met vloeibaar stikstof. Zo kunnen wratten en fibromen behandeld worden, maar ook tal van andere huidaandoeningen. Door het bevriezen sterft het ongewenste huiddeel af en komt er nieuwe, gezonde huid voor in de plaats. Wij behandelen met de CryoPen. Dit is een apparaatje waar we zeer precies mee kunnen behandelen, tot op de millimeter nauwkeurig. Gezonde huid wordt dus niet meebehandeld. Dit zorgt voor minder ongemak, pijn en een mooiere genezing. De behandeling duurt ook maar enkele seconden.

Coagulatie

Bij coagulatie gebruiken we een klein naaldje dat warm wordt. Hierdoor kunnen we de wrat of fibroom verhitten. Dit gebeurt zeer precies. De wrat/ fibroom verschrompeld en laat na een paar dagen los. Er komt een korstje op de huid, dat vanzelf zal genezen.

KWALITEITSREGISTER

Huidtherapie van Sterkenburg is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

kwaliteitsregister@2x

MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN? BEL 06 - 10 06 41 82

Uiteraard bent u altijd welkom voor een geheel gratis en vrijblijvend gesprek. Maak dus snel een afspraak om te horen wat er voor u mogelijk is.