Meer informatie of direct een afspraak maken? Bel 06-10 06 41 82 of mail naar info@huidtherapievansterkenburg.nl

Pigmentvlekken

Donkere of lichte vlekken op de huid komen vaak voor. Een teveel aan pigment wordt hyperpigmentatie genoemd, een te weinig aan pigment hypopigmentatie. Soms zijn er teveel pigmentcellen, maar de pigmentcellen kunnen ook teveel pigment aanmaken. Een pigmentvlek kan zich oppervlakkig of diep in de huid bevinden. Hoe dieper de pigmentvlek zit, hoe lastiger behandelbaar. Er zijn diverse soorten pigmentvlekken te onderscheiden. Ze kunnen ontstaan door de zon, door hormonen, door huidbeschadigingen of ze kunnen aangeboren zijn. Een behandeling is dan ook afhankelijk van de soort pigmentvlek en uw huidtype.

Cryotherapie

Cryotherapie is een behandeling waarbij een storend huidletsel wordt bevroren. Dit doen we met vloeibaar stikstof. Zo kunnen we bijvoorbeeld pigmentvlekken heel precies behandelen. Door minimaal te bevriezen komt er een korstje op de pigmentvlek, na ongeveer een week valt het korstje samen met het teveel aan pigment van de huid af. Er komt nieuwe, gezonde huid voor in de plaats. Wij behandelen met de CryoPen. Dit is een apparaatje waar we zeer precies mee kunnen behandelen, tot op de millimeter nauwkeurig. Gezonde huid wordt dus niet meebehandeld. Dit zorgt voor minder ongemak of pijn en een mooiere genezing. De behandeling duurt ook maar enkele seconden.

Peeling

Er zijn diverse soorten peelings. Elke peeling heeft een ander werkingsmechanisme. Met peelings op basis van melkzuur kunnen we pigmentvlekken aanpakken. Melkzuur heeft een oplichtende werking. Ook hoge concentraties vitamine C werken goed op pigment. Een peeling verweekt de bovenste huidlaag en laat deze versneld afschilveren. De huid wordt zo gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. De huid zal na de behandeling egaler van kleur worden. Maar een peeling doet nog meer. De huid wordt ook zachter, minder vochtarm en krijgt haar natuurlijke glans terug. Verder verfijnt de structuur van de huid en fijne lijntjes verminderen.

Voor het beste resultaat wordt een peeling als kuurbehandeling gegeven. Bijvoorbeeld 6 behandelingen om de 2 a 3 weken.

Laser

De laser geeft een krachtige puls af op de huid met een specifieke golflengte. De laserstraal absorbeert de bruine kleur van de pigmentvlek in de huid. Het verhit het pigment zodat de vlek zal afbreken. Met de laser kan zeer precies gewerkt worden, alleen de pigmentvlek zelf wordt behandeld. De omringende huid en de huid onder de pigmentvlek blijven intact.

KWALITEITSREGISTER

Huidtherapie van Sterkenburg is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

kwaliteitsregister@2x

MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN? BEL 06 - 10 06 41 82

Uiteraard bent u altijd welkom voor een geheel gratis en vrijblijvend gesprek. Maak dus snel een afspraak om te horen wat er voor u mogelijk is.