Meer informatie of direct een afspraak maken? Bel 06-10 06 41 82 of mail naar info@huidtherapievansterkenburg.nl

Overbeharing

Overbeharing komt veelvuldig voor, in verschillende vormen. We kunnen stugge en zwarte haren zien, maar ook dikke, witte haren komen voor. Soms zijn de haartjes zacht, maar worden het er steeds meer. Kortom een vervelend probleem. Ook de huid kan gevoelig gaan reageren op de haren of door het verwijderen daarvan (epileren, scheren). Overbeharing wordt als zeer vervelend ervaren en mensen zijn er vaak dagelijks mee bezig. Er is niet altijd een duidelijke oorzaak aan te wijzen, al kan gevoeligheid voor mannelijke hormonen wel een rol spelen. We zien overbeharing in het gelaat, maar ook op het lichaam komt het voor.

Gelukkig is overbeharing goed behandelbaar door middel van duurzame ontharing. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden, afhankelijk van uw huid- en haartype. Tijdens een vrijblijvend consult kan er worden beoordeeld welke techniek het beste bij uw huid en haren passen. Hieronder worden de behandeltechnieken besproken.

Laserontharing

Laserontharing is het behandelen van ongewenste haargroei op het gezicht en lichaam. Onze behandelingen worden uitgevoerd met de Lumenis LightSheer Diode laser, welke uitermate geschikt is voor het bereiken van permanente haarvermindering. De LightSheer wordt gezien als de gouden standaard voor permanent ontharen (alleen donkere haargroei), is zeer effectief, veilig en snel. Behandeling van overbeharing in het gelaat wordt tevens vaak vergoed door de zorgverzekeraar.

Wat kan ik verwachten?

Er is niet direct resultaat na de behandeling. De behandelde haren hebben ongeveer 2 weken de tijd nodig om uit te vallen. Afhankelijk van de haarzakjes, hoeveelheid haren en type huidskleur zijn er gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig. Hiermee kan een gemiddelde haarvermindering van 80% tot 90% bereikt worden. 

Na een laserbehandeling

Na de behandeling is de huid rood en licht gezwollen. Dit effect verdwijnt na een paar uur vanzelf. Als nabehandeling kan gebruik worden gemaakt van een coldpack en aloe vera-gel.

Waar moet ik rekening mee houden?

De huid mag niet zongebruind zijn. Ook is het gebruik van bruiningscrémes in deze periode niet mogelijk. Indien de behandeling in het gezicht plaatsvindt dient de huid dagelijks beschermt te worden met zonnebrandcréme. Haren dienen 3 weken voor aanvang van de eerste behandeling niet meer te worden geharst of geëpileerd (uittrekken). Het gebruik van een scheermes of schaartje is wel mogelijk.

Wat is het verschil tussen IPL en laser?

De laser heeft een hoog vermogen en kan tot diep in de huid behandelen, daar waar de haarzakjes zich bevinden. Hierdoor is de behandeling vaak effectiever dan behandelingen middels IPL. Ook zijn er minder behandelingen nodig dan bij IPL.

Elektrisch ontharen

Door middel van deze behandeling worden storende haren in het gezicht of op het lichaam duurzaam verwijderd. Bij elektrisch ontharen wordt er met een minuscuul naaldje op de voedingsbodem van het haartje een beetje stroom gegeven. De haar laat los en de voedingsbodem wordt heel precies vernietigd. Zowel donkere als lichte haren(wit, grijs en zelfs rood) kunnen worden behandeld en komen uiteindelijk niet meer terug. Donkere haren behandelen we het liefst met laser, omdat dit voor donkere haren vaak de meest effectieve methode is.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Behandeling van overbeharing in het gelaat wordt vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Lasertherapie en elektrisch ontharen zitten in het aanvullende verzekeringspakket. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

KWALITEITSREGISTER

Huidtherapie van Sterkenburg is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

kwaliteitsregister@2x

MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN? BEL 06 - 10 06 41 82

Uiteraard bent u altijd welkom voor een geheel gratis en vrijblijvend gesprek. Maak dus snel een afspraak om te horen wat er voor u mogelijk is.