Meer informatie of direct een afspraak maken? Bel 06-10 06 41 82 of mail naar info@huidtherapievansterkenburg.nl

Huidveroudering

Vanaf ons 25e jaar beginnen de eerste tekenen van huidveroudering zich aan te dienen. Eerst verschijnen er fijne lijntjes, maar in de loop van de tijd kunnen rimpels en volumeverlies zichtbaar worden. Ook kan de huid een minder egaal aanzien krijgen, bijvoorbeeld door zonschade of pigmentvlekken. Onze huid wordt om verschillende redenen ouder. Niet al deze redenen kunnen worden vermeden of veranderd. Maar we kunnen huidveroudering tot op zekere hoogte wel beheersen. Dit kunnen we doen door het gezonder, sterker en steviger maken van de huid. Hiervoor zijn verschillende behandelmogelijkheden afhankelijk van uw huidconditie en levensstijl. Ook therapeutisch productadvies is een belangrijke aanvulling. Hieronder staan enkele veel voorkomende behandelmogelijkheden.

Microneedling

Minuscule naaldjes van chirurgisch staal maken kleine kanaaltjes in de huid. De huid zal door het ontstaan van de kanaaltjes gestimuleerd worden om zichzelf te herstellen. Hierdoor gaat de huid nieuw collageen en elastine aanmaken. De huid zal hierdoor verstevigen en het huidreliëf verbetert: de huid wordt gladder, egaler en krijgt een gezonde glans. Ook de celdeling wordt enorm gestimuleerd.

Peeling

Een peeling heeft het vermogen diep in de huid te dringen en de huidstructuur te verbeteren. Het stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine. Er zijn diverse soorten peelings. Ze kunnen oppervlakkig of diep werken. Er zijn bijvoorbeeld peelings op basis van melkzuur, salicylzuur, fruitzuur, kruiden, trichloorazijnzuur of glycolzuur. Een peeling verweekt de dode huidlaag en laat deze versneld afschilveren. De huid wordt zo gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. Een peeling polijst, maakt zacht en glad. De behandeling is zeer geschikt voor de rijpere huid, rokershuid, pigmentvlekken of als boostbehandeling van de huid. Voor het beste resultaat wordt een peeling als kuurbehandeling gegeven. Bijvoorbeeld 6 behandelingen om de 2 a 3 weken. De huid zal na de behandeling zachter aanvoelen, wordt minder vochtarm, krijgt haar natuurlijke glans terug, wordt zichtbaar stralender en fijner van structuur. Ook fijne lijntjes verminderen.

KWALITEITSREGISTER

Huidtherapie van Sterkenburg is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

kwaliteitsregister@2x

MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN? BEL 06 - 10 06 41 82

Uiteraard bent u altijd welkom voor een geheel gratis en vrijblijvend gesprek. Maak dus snel een afspraak om te horen wat er voor u mogelijk is.