Meer informatie of direct een afspraak maken? Bel 06-10 06 41 82 of mail naar info@huidtherapievansterkenburg.nl

Couperose

Bij couperose zien we zichtbare rode/blauwe adertjes. Het is een onschuldige huidaandoening, maar wel vaak cosmetisch storend. Het ontstaat doordat de vaatjes zwakker worden en verwijden. Erfelijkheid, hormonen, zonexpositie, dunner wordende huid, alcoholgebruik en pittig eten kunnen een oorzaak zijn voor het ontstaan van couperose. Deze aandoening gaat helaas niet vanzelf over. Het kan stabiel blijven, maar ook uitbreiden. Het komt voor op het gelaat, de hals en het decolleté. Gelukkig zijn er diverse behandelmogelijkheden die we hieronder bespreken.

Coagulatie

Als u last heeft van couperose, spider naevus (spinnetje) of bloedblaartjes, kan coagulatie een oplossing zijn. Tijdens de behandeling gaan we met een klein naaldje oppervlakkig het vaatje in. Het naaldje wordt warm en daardoor stolt het bloed en verdwijnt het vaatje. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen er kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze vanzelf weer af.

Vaatlaser

Door middel van de vaatlaser zijn zichtbare vaatjes eenvoudig en veilig te behandelen. De laser geeft pulsen af op de huid met een zeer hoge intensiteit. Deze pulsen worden opgenomen door de bloedvaatjes. Door de warmte worden de vaatjes afgebroken en afgevoerd door het lichaam. Met deze methode kunnen we effectief couperose, spider naevus (spinnekop), bloedblaartjes en rode beenvaatjes behandelen.

De behandeling is niet geheel pijnloos, tijdens de behandeling voelt u fijne speldenprikjes. Na de behandeling is de huid vaak wat rood en gezwollen, dit verdwijnt na enkele uren vanzelf. Tussen de behandelingen door dient de huid beschermd te worden tegen zonlicht. In de meeste gevallen is het resultaat al direct zichtbaar.

KWALITEITSREGISTER

Huidtherapie van Sterkenburg is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

kwaliteitsregister@2x

MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN? BEL 06 - 10 06 41 82

Uiteraard bent u altijd welkom voor een geheel gratis en vrijblijvend gesprek. Maak dus snel een afspraak om te horen wat er voor u mogelijk is.