Meer informatie of direct een afspraak maken? Bel 06-10 06 41 82 of mail naar info@huidtherapievansterkenburg.nl

Acne

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen, het wordt veroorzaakt door een ontsteking van de talgklierafvoergang. Vaak begint acne in de puberteit, maar het kan ook op latere leeftijd ontstaan of langer blijven bestaan. Zodra er te veel talg wordt afgescheiden, kan deze zich ophopen en zo kan de porie verstopt raken. Zo ontstaan meeëters (comedonen). Door de opgehoopte talg kan de talgklierafvoergang uiteindelijk scheuren. De irriterende stoffen komen in de huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan puistjes. Acne kan worden beïnvloed door genetische factoren, hormonen, voeding of stress. Er zijn diverse vormen van acne te onderscheiden. Het behandelen van acne is aan te raden om zo schade aan de huid en littekens te voorkomen. De soort behandeling hangt af van het huidtype en de soort acne. 

Acnetherapie is geen standaard therapie. Een behandelplan wordt op maat gemaakt en is afhankelijk van verschillende factoren. Acnetherapie kan uit de volgende onderdelen bestaan:

Oppervlaktereiniging
Dieptereiniging

Het verwijderen van comedonen en puistjes, dit wordt zeer zorgvuldig gedaan om huidschade te voorkomen.

Toepassen van een medische peeling

Een peeling is een behandeling met zuren. Het verwijdert de dode huidcellen. De hoornlaag wordt minder dik, zodat de talg makkelijker kan afvloeien en de poriën niet verstopt raken. Ook de celdeling wordt gestimuleerd: de huid wordt gezonder en eventuele schade door acne wordt minder.

Microneedling therapie

Minuscule naaldjes van chirurgisch staal maken kleine kanaaltjes in de huid. De huid zal door het ontstaan van de kanaaltjes gestimuleerd worden om zichzelf te herstellen. Hierdoor gaat de huid nieuw collageen en elastine aanmaken, waardoor littekens verminderen. Het huidreliëf verbetert. De huid wordt gladder en gezonder waardoor er minder snel opnieuw acne ontstaat.

Reinigend en kalmerend masker afgestemd op het huidtype
Persoonlijk advies en voorlichting

Het is belangrijk om ook thuis je huid goed te verzorgen, alleen dan boek je echt goed resultaat. Acne vergt een samenwerking en alleen samen kunnen we stap voor stap streven naar een betere huid. Nieuwe acné-uitbraken kun je met een goede huidverzorgingsroutine zoveel mogelijk voorkomen.  Ook heb je zo op den duur minder behandelingen nodig. We adviseren je graag persoonlijk welke huidverzorging voor jouw huid geschikt is.

Behandeling van restacne (bijv. littekens)

Littekens na doorstane acne behandelen we veelal door middel van peeling of microneedling.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Acnebehandelingen in het gelaat worden vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Acnetherapie zit in het aanvullende verzekeringspakket. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

KWALITEITSREGISTER

Huidtherapie van Sterkenburg is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

kwaliteitsregister@2x

MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN? BEL 06 - 10 06 41 82

Uiteraard bent u altijd welkom voor een geheel gratis en vrijblijvend gesprek. Maak dus snel een afspraak om te horen wat er voor u mogelijk is.