Meer informatie of direct een afspraak maken? Bel 06-10 06 41 82 of mail naar [email protected]

Hoe zat het ook alweer met zonnebrandcrème?

Er staat een heerlijk lang Paasweekend voor de deur. En jawel, als ik het weerbericht mag geloven, vergezeld met heel wat zonuren! Die allereerste zonnestralen, die voelen toch wel het allerbest. Maar ook nu is het advies; geniet met mate, oftewel smeer je huid goed in met zonnebrandcrème. Want ook die eerste zonnestralen (die nog niet eens zo heet aanvoelen), kunnen je huid flink beschadigen. Men denkt dat het in ons koele Nederland wel meevalt met die zon, maar niets is minder waar. Nergens in Europa komt zo veel huidkanker voor als hier! Bovendien stijgt het aantal gevallen drastisch en ook nog eens op steeds jongere leeftijd.

Maar hoe kun je je huid dan het beste beschermen en moet dat echt zo vroeg in de lente al?

Het advies is om zonnebrandcrème te gebruiken als de uv-index 3 of hoger is. Maar ook als de uv-index 3 of lager is, kan je huid toch schade oplopen. Alleen zul je er niet (snel) door verbranden. Denk er ook aan dat 90% van de huidveroudering wordt veroorzaakt door uv straling. Ben je al overtuigd? Eerder beginnen met smeren mag dus altijd 🙂 Smeer minimaal met factor 30 en smeer niet te dun, want dan werkt de zonnebrandcrème niet optimaal. Blijf tussen 12 en 15 uur zoveel mogelijk uit de zon of draag een hoed of pet. Er bestaat tegenwoordig ook uv werende kleding, ideaal voor kinderen! Smeer je verder om de 2 uur in (na sporten/ zwemmen nog een keertje extra).

Door alle campagnes en voorlichtingen over zongedrag en huidkanker, zou je bijna vergeten er ook van te genieten.. Van mooi weer én zonlicht word je vrolijk, bovendien is het goed voor de aanmaak van vitamine D. Dus genieten dit weekend, dat ga ik immers ook doen!

Gepost in
mm

Joan van Sterkenburg

Ik heb de paramedische HBO studie Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht. Ik richt me zowel op paramedische als cosmetische behandelingen. Verder houd ik me ook bezig met huidverbeterende en huidverzorgende behandelingen.

Laat een reactie achter