Huidtherapie van Sterkenburg wordt door pati√ęnten beoordeeld met een 9,5! ūü•≥

Meer informatie of direct een afspraak maken? Bel 06-10 06 41 82 of mail naar info@huidtherapievansterkenburg.nl

Droge Huid

Veel mensen hebben er last van: een droge, trekkerige huid. Een oncomfortabel gevoel, jeuk, roodheid en schilfers kunnen heel vervelend zijn. Soms is de huid daardoor ook erg gevoelig.

Wat is de oorzaak van een droge huid?

Erfelijkheid, stress, veelvuldig en heet douchen, gebruik van zeep, roken, cosmetica en voeding kunnen een droge huid veroorzaken. Soms zijn er ook onderliggende huidproblemen, zoals bijvoorbeeld eczeem. Onze huid wordt ook dunner en droger bij het ouder worden. De talgklieren produceren dan minder huidvet (talg). En door een droge huid, wordt de huid ook vaak gevoeliger.

Ook zonlicht speelt een grote rol bij een droge/ gevoelige huid. Zonlicht breekt ons collageen en elastine af. Dit zorgt niet alleen voor huidveroudering zoals rimpels, maar ook voor een dunnere en drogere huid. De huid is minder goed in staat om vocht vast te houden en wordt daardoor droger en kwetsbaarder.

In de winterperiode heeft ook de kou en het gure weer invloed op onze huid. Daarnaast hebben we in deze tijd van het jaar ook de verwarming, dit ontrekt vocht aan de huid. En zo droogt de huid nog meer uit.

Behandelingen

Er zijn dus velen factoren betrokken bij een droge/ gevoelige huid. Tijdens een uitgebreid consult zullen we deze allemaal doornemen. Met goede voorlichting, leeftips, productadvies en indien nodig ondersteunende behandelingen kan een droge huid worden aangepakt.

ÓĄÄ

Vergoeding door je zorgverzekeraar

Meerdere behandelingen zoals acnétherapie en littekentherapie die onze praktijk biedt worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk van je polis. De vergoedingen verschillen per verzekeraar. Huidtherapie wordt deels vergoed uit de basisverzekering en deels uit je aanvullende pakket. De zorgverzekeraar kan je precies vertellen of de behandeling binnen je zorgverzekeringspakket wordt vergoed of niet.  

Meer informatie of een afspraak maken? Bel 06 - 10 06 41 82

Uiteraard ben je altijd welkom voor een geheel gratis en vrijblijvend gesprek.
Maak dus snel een afspraak om te horen wat er voor jou mogelijk is.

Kwaliteitsregister Paramedici

Huidtherapie van Sterkenburg is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Nieuws, Acties, Tips en Artikelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.