Behandelingen
In de huidtherapie praktijk wordt gewerkt met verschillende behandelmethodes. Elke huidaandoening vraagt om een eigen specialistisch behandelplan. Tijdens een intake gesprek wordt een diagnose gesteld. Op basis van deze uitkomst wordt samen met jou een persoonlijk behandelplan samengesteld. Door een juiste combinatie van behandelingen zal het resultaat veel effectiever zijn.
Nieuw: SkinPen Collageen Inductie Therapie (CIT)
De huid in de diepte vernieuwen, zónder oppervlakkige schade aan te richten en met minimale downtime. Dit kan met de SkinPen Collageen Inductie Therapie (CIT). De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische micro-needling systeem ter wereld. Het is tevens als enige systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acné-littekens. Naast het behandelen van acné-littekens, is een behandeling met de SkinPen geschikt voor het verstevigen en egaliseren van de huid door het stimuleren van fibroblasten, die collageen en elastine aanmaken. Ook fijne lijntjes verminderen of verdwijnen en poriën verfijnen met behulp van de medische micro-needling behandelingen.
De SkinPen is krachtiger, preciezer en veiliger dan ooit tevoren! De naalddiepte kan in tegenstelling tot veel andere micro-needling systemen op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoor nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld. Daarnaast is de SkinPen het enige micro-needling systeem waarmee bewezen zuivere microkanaaltjes gemaakt worden. Dit is beide uniek en de veiligheid van de behandeling is hiermee gewaarborgd.
Hoe werkt medisch micro-needling?
Met medisch micro-needling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Medisch micro-needling is effectiever en zorgt daardoor voor een zichtbaarder resultaat.

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm / prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen. De behandeling heeft een korte herstelperiode. Na de behandeling ontvangt u 2 nazorgproducten om het herstel te bevorderen. Dit is in de prijs inbegrepen.
Voor een optimaal resultaat zijn 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken.

(Acné) littekens | Fijne lijntjes | Pigmentvlekjes (bijv. zonbeschadigingen) | Doffe huid | Grove huidstructuur | Striae / striemen |Vergrote poriën | Verslapte huid
Overige behandelingen
Behalve skin therapie kan bij je Huidtherapie van Sterkenburg terecht voor een wijde range aan behandelingen. Hieronder vind je alle informatie over onder andere peelings, acné therapie en laserontharing. Heb je na het lezen van alle informatie nog vragen of twijfels? Neem contact op, dan kijken we samen hoe we je kunnen helpen.


Medisch peeling
Een peeling is een vloeistof of een gel die bestaat uit bepaalde natuurlijke zuren. Elk zuur heeft zijn eigen, specifieke werking in de huid. Zo kun je bijvoorbeeld acne verminderen, pigmentvlekken verbeteren, de collageenaanmaak stimuleren en zorgen voor een algehele huidverbetering. Een peeling heeft het vermogen om diep in de huid te dringen en de huidstructuur te verbeteren, het stimuleert de celdeling. Voor bijna elk huidtype bestaat er een geschikte peeling.
Een peeling kun je inzetten bij huidproblemen en huidveroudering, maar ook om je huid in een goede conditie te houden. Een peeling laat je huid stralen, geeft een mooie glans, verfijnt fijne lijntjes en hydrateert.
Nazorg
Na een peeling kan de huid er rood uitzien en wat strakker aanvoelen. Dit kan na een paar uur over zijn. Bij diepere peelings kan dit 1 dag duren. Soms ontstaat er schilfering van de huid. Dit hoort bij het vernieuwingsproces van de huid.
Belangrijke adviezen na een behandeling zijn:
• Niet aan de huid krabben
• 4 weken zon op de behandelde huid vermijden en minimaal spf 30 gebruiken.
• Tot 2 dagen na de behandeling niet zwemmen, hete baden of naar sauna.
• Gebruik speciale geadviseerde huidverzorging voor het beste resultaat én om negatieve huidreacties tegen te gaan.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Gemiddeld zijn er 4 tot 6 behandelingen nodig met tussenpozen van 2 tot 4 weken.
Medische peeling wordt ingezet bij:
Acné | Pigmentvlekken | Huidveroudering
Denk je dat een medische peeling kan helpen bij jouw klachten? Kom langs in de praktijk. Samen kijken we wat de meest effectieve therapie is en wat jou het beste past. Maak dus snel een afspraak om te kijken wat er voor jou mogelijk is.
Cryotherapie & Coagulatie
Cryotherapie is een behandeling waarbij een storend huidletsel wordt bevroren. Dit doen we met vloeibaar stikstof. Zo kunnen bijvoorbeeld wratten, fibromen en pigmentvlekken behandeld worden, maar ook tal van andere huidaandoeningen. Door het bevriezen sterft het afwijkende huiddeel af en komt er gezonde huid voor in de plaats. Na de behandeling zal er een korstje op de huid ontstaan dat moet genezen. Dit duurt ongeveer 1 a 2 weken. We behandelen met de CryoPen. Dit is een apparaatje waar we zeer precies mee kunnen werken, tot op de millimeter nauwkeurig! Gezonde huid wordt dus niet meebehandeld. Dit zorgt voor minder ongemak en pijn en een veel mooiere genezing. De behandeling duurt ook maar enkele seconden.
Bij coagulatie wordt met een dun naaldje en een elektrisch stroompje het huidletsel verhit. Dit kan zeer nauwkeurig, zodat we zelfs dicht op de ogen kunnen behandelen. Door de warmte zal het bultje of wratje verschrompelen, een korstje vormen en zal het worden afgevoerd door het lichaam.
Nazorg
Na de behandeling zal de huid iets roder zijn, het plekjes verkleurt en er zal een korstje vormen.
Bescherm de huid goed tegen de zon en krab niet aan de korstjes.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Vaak volstaan 1 a 2 behandelingen.
Cryotherapie & Coagulatie wordt ingezet bij:
Wratten en Fibromen | Pigmentvlekken | Huidletsel


Storende wratten of pigmentvlekken? Met Cryotherapie en Coagulatie bereik je snel resultaat. Neem contact op. Samen kijken we wat de meest effectieve therapie is en wat jou het beste past. Maak dus snel een afspraak om te kijken wat er voor jou mogelijk is.


Vergoeding door de zorgverzekeraar
Acnetherapie wordt vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar. Daarvoor moet je wel aanvullend verzekerd zijn. Check hiervoor je polisvoorwaarden. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.
Acne Therapie
Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij de mens. Het ontstaat door verstopte of ontstoken talgkliertjes. Acne is een goedaardige huidaandoening, maar onderzoek heeft aangetoond dat acne emotionele en psychosociale problemen kan geven. De huidaandoening komt vaak voor in het gelaat. Door de zichtbaarheid van acne kunnen gevoelens van schaamte of zelfs depressies ontstaan.
Acne begint vaak in de pubertijd. De huid verandert onder invloed van hormonen. Maar ook op latere leeftijd zien we acne. De talgklieren produceren onder invloed van hormonen meer huidvet, hierdoor kan de talgklier verstopt raken. Dat kan ook gebeuren door verhoorning van de uitvoergang van de talgklier, deze wordt hierdoor extra smal. Ook zijn er verschillende bacteriën die acne kunnen veroorzaken/ verergeren.
Acne kan ook veroorzaakt worden door bepaalde stoffen (bijv. afsluitende cosmetica), door druk (dragen van een pet) , wrijving of door het gebruik van bepaalde geneesmiddelen. Verder spelen genetische factoren, hormonale factoren en stress mee.
Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat het gebruik van suiker en zuivel acne kan verergeren.
Acne is een zeer veel voorkomende huidaandoening die we behandelen in de huidtherapiepraktijk. Er zijn veel verschillende vormen van acne, een behandelplan is dus altijd maatwerk! Tijdens een eerste consult nemen we uitgebreid de tijd om de huid te beoordelen en samen met jou een behandelplan op te stellen.
Een behandeling bestaat vaak uit:
• een oppervlaktereiniging (het intensief reinigen van de huid)
• een dieptereiniging (het verwijderen van mee-eters en puistjes)
• een peeling afgestemd op het huidtype (een peeling zuivert de huid diep en intensief en zorgt voor een snelle vernieuwing van de bovenste huidlaag)
• naverzorging (kalmeren, hydrateren en verzorgen)
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Hoeveel behandelingen er nodig zijn is erg verschillend. Vaak starten we elke 2 tot 4 weken met een behandeling. Zodra het beter gaat, bouwen we de behandeling af.
Acne is een vervelende aandoening en kan al op jonge leeftijd (pubertijd) ontstaan. Onzekerheid over je uiterlijk is iets dat je niet wil. Door tijdig te beginnen met behandelen kan je veel problemen voorkomen. Schroom niet en neem contact op. Samen kijken we wat de meest effectieve therapie is en wat jou het beste past. Maak dus snel een afspraak om te kijken wat er voor jou mogelijk is.
Tijdens en na de behandelingen worden er adviezen gegeven. Ze zijn bedoeld ter ondersteuning van de behandeling of ter voorkoming van herhaling van de klacht. Hierbij is jouw motivatie onmisbaar, want alleen samen kunnen we stap voor stap streven naar een betere huid. Mijn missie? Het leveren van hoogwaardige huidzorg met een persoonlijke benadering!
Laserontharen
Laserontharing is het behandelen van ongewenste haargroei op het gezicht en lichaam. Onze behandelingen worden uitgevoerd met de Lumenis LightSheer Diode laser, welke uitermate geschikt is voor het bereiken van permanente haarvermindering. De LightSheer wordt gezien als de gouden standaard voor permanent ontharen (alleen donkere haargroei), is zeer effectief, veilig en snel. Behandeling van overbeharing in het gelaat wordt tevens vaak vergoed door de zorgverzekeraar.
Wat kan ik verwachten?
Er is niet direct resultaat na de behandeling. De behandelde haren hebben ongeveer 2 weken de tijd nodig om uit te vallen. Afhankelijk van de haarzakjes, hoeveelheid haren en type huidskleur zijn er gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig. Hiermee kan een gemiddelde haarvermindering van 80% tot 90% bereikt worden.
Na een laserbehandeling
Na de behandeling is de huid rood en licht gezwollen. Dit effect verdwijnt na een paar uur vanzelf. Als nabehandeling kan gebruik worden gemaakt van een coldpack en aloe vera-gel.
Waar moet ik rekening mee houden?
De huid mag niet zongebruind zijn. Ook is het gebruik van bruiningscrémes in deze periode niet mogelijk. Indien de behandeling in het gezicht plaatsvindt dient de huid dagelijks beschermt te worden met zonnebrandcréme. Haren dienen 3 weken voor aanvang van de eerste behandeling niet meer te worden geharst of geëpileerd (uittrekken). Het gebruik van een scheermes of schaartje is wel mogelijk.
Wat is het verschil tussen IPL en laser?
De laser heeft een hoog vermogen en kan tot diep in de huid behandelen, daar waar de haarzakjes zich bevinden. Hierdoor is de behandeling vaak effectiever dan behandelingen middels IPL. Ook zijn er minder behandelingen nodig dan bij IPL.


Vergoeding door je zorgverzekeraar
Laserontharing en elektrische ontharing in het gelaat wordt vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar. Daarvoor moet je wel aanvullend verzekerd zijn. Check hiervoor je polisvoorwaarden. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Elektrisch ontharen
Door middel van elektrische ontharing worden storende haren in het gezicht of op het lichaam duurzaam verwijderd. Bij elektrisch ontharen wordt er met een minuscuul naaldje op de voedingsbodem van het haartje een beetje stroom gegeven. De haar laat los en de voedingsbodem wordt heel precies vernietigd. Zowel donkere als lichte haren (wit, grijs en zelfs rood) kunnen worden behandeld en komen uiteindelijk niet meer terug. Donkere haren behandelen we het liefst met laser, omdat dit voor donkere haren vaak de meest effectieve methode is.
Overbeharing in het gelaat is goed te behandelen en met definitief resultaat. Schroom niet en neem contact op. Samen kijken we wat de meest effectieve behandeling is en wat jou het beste past. Maak dus snel een afspraak om te kijken wat er voor jou mogelijk is.
Vaatlaser
Door middel van de vaatlaser zijn zichtbare vaatjes eenvoudig en veilig te behandelen. De laser geeft pulsen af op de huid met een zeer hoge intensiteit. Deze pulsen worden opgenomen door de bloedvaatjes. Door de warmte worden de vaatjes afgebroken en afgevoerd door het lichaam. Met deze methode kunnen we effectief couperose, spider naevus (spinnekop), bloedblaartjes en rode beenvaatjes behandelen.
Nazorg
De behandeling is niet geheel pijnloos, tijdens de behandeling voel je fijne speldenprikjes. Na de behandeling is de huid vaak wat rood en gezwollen, dit verdwijnt na enkele uren vanzelf. Tussen de behandelingen door dient de huid beschermd te worden tegen zonlicht. In de meeste gevallen is het resultaat al direct zichtbaar.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig.

Onzekerheid over je uiterlijk of lichamelijk ongemak is iets dat je niet wil. Gelukkig zijn er goede behandelingen om je te helpen. Kom eens langs in de praktijk. Samen kijken we wat de meest effectieve therapie is en wat jou het beste past. Maak dus snel een afspraak om te kijken wat er voor jou mogelijk is.
Vergoeding door je zorgverzekeraar
Meerdere behandelingen zoals acnétherapie en littekentherapie die onze praktijk biedt worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk van je polis. De vergoedingen verschillen per verzekeraar. Huidtherapie wordt deels vergoed uit de basisverzekering en deels uit je aanvullende pakket. De zorgverzekeraar kan je precies vertellen of de behandeling binnen je zorgverzekeringspakket wordt vergoed of niet.
Meer informatie of een afspraak maken? Bel 06 - 10 06 41 82
Maak dus snel een afspraak om te horen wat er voor jou mogelijk is.

Kwaliteitsregister Paramedici
Huidtherapie van Sterkenburg is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.
Nieuws, Acties, Tips en Artikelen
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.