Meer informatie of direct een afspraak maken? Bel 06-10 06 41 82 of mail naar info@huidtherapievansterkenburg.nl

Acnebehandelingen

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij de mens. Het ontstaat door verstopte of ontstoken talgkliertjes. Acne is een goedaardige huidaandoening, maar onderzoek heeft aangetoond dat acne emotionele en psychosociale problemen kan geven. De huidaandoening komt vaak voor in het gelaat. Door de zichtbaarheid van acne kunnen gevoelens van schaamte of zelfs depressies ontstaan.

Acne begint vaak in de pubertijd. De huid verandert onder invloed van hormonen. Maar ook op latere leeftijd zien we acne. De talgklieren produceren onder invloed van hormonen meer huidvet, hierdoor kan de talgklier verstopt raken. Dat kan ook gebeuren door verhoorning van de uitvoergang van de talgklier, deze wordt hierdoor extra smal. Ook zijn er verschillende bacteriƫn die acne kunnen veroorzaken/ verergeren.

Acne kan ook veroorzaakt worden door bepaalde stoffen (bijv. afsluitende cosmetica), door druk (dragen van een pet) , wrijving of door het gebruik van bepaalde geneesmiddelen. Verder spelen genetische factoren, hormonale factoren en stress mee.

Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat het gebruik van suiker en zuivel acne kan verergeren.

Acne is een zeer veel voorkomende huidaandoening die we behandelen in de huidtherapiepraktijk. Er zijn veel verschillende vormen van acne, een behandelplan is dus altijd maatwerk! Tijdens een eerste consult nemen we uitgebreid de tijd om de huid te beoordelen en samen met jou een behandelplan op te stellen. Een behandeling bestaat vaak uit:

  • een oppervlaktereiniging (het intensief reinigen van de huid)
  • een dieptereiniging (het verwijderen van mee-eters en puistjes)
  • een peeling afgestemd op het huidtype (een peeling zuivert de huid diep en intensief en zorgt voor een snelle vernieuwing van de bovenste huidlaag)
  • naverzorging (kalmeren, hydrateren en verzorgen)

Hoeveel behandelingen er nodig zijn is erg verschillend. Vaak starten we elke 2 tot 4 weken met een behandeling. Zodra het beter gaat, bouwen we de behandeling af.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Acne wordt vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar. Daarvoor moet je wel aanvullend verzekerd zijn. Check hiervoor je polisvoorwaarden. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Vragen of interesse in wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak! Bel naar 06-10064182 of mail naar info@huidtherapievansterkenburg.nl

 

Gepost in
mm

Joan van Sterkenburg

Ik heb de paramedische HBO studie Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht. Ik richt me zowel op paramedische als cosmetische behandelingen. Verder houd ik me ook bezig met huidverbeterende en huidverzorgende behandelingen.

Laat een reactie achter