Huidtherapie van Sterkenburg wordt door pati├źnten beoordeeld met een 9,5! ­čą│

Meer informatie of direct een afspraak maken? Bel 06-10 06 41 82 of mail naar info@huidtherapievansterkenburg.nl

Weg met pigmentvlekken!

Geschreven door Joan

Hi, ik ben Joan van Sterkenburg. Mijn praktijk, Huidtherapie van Sterkenburg, is sinds 2008 gevestigd in het Gezondheidscentrum van Linschoten. Ik heb de paramedische HBO studie Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht. In mijn praktijk richt ik me zowel op paramedische als cosmetische behandelingen.
ţéî

Het is volop zomer geweest in Nederland. En ondanks dat je je misschien goed hebt ingesmeerd tegen de zon kunnen ze toch plots opkomen: pigmentvlekken! Donkere of lichte vlekken op de huid komen vaak voor. Soms zijn er teveel pigmentcellen, maar de pigmentcellen kunnen ook teveel pigment aanmaken. Er zijn diverse soorten pigmentvlekken te onderscheiden. Een pigmentvlek kan zich oppervlakkig of diep in de huid bevinden. Ze kunnen ontstaan door de zon, maar ook door hormonen, door huidbeschadigingen of ze kunnen aangeboren zijn. Een behandeling is dan ook afhankelijk van de soort pigmentvlek en je huidtype.

Enkele behandelmethoden op een rij:

Cryotherapie is een behandeling waarbij de pigmentvlek wordt bevroren. Dit doen we met vloeibaar stikstof. Door minimaal te bevriezen komt er een korstje op de pigmentvlek, na ongeveer een week valt het korstje samen met het teveel aan pigment van de huid af. Er komt nieuwe, gezonde huid voor in de plaats. Wij behandelen met de CryoPen. Dit is een apparaatje waar we zeer precies mee kunnen behandelen, tot op de millimeter nauwkeurig. Gezonde huid wordt dus niet meebehandeld. Dit zorgt voor minder ongemak of pijn en een mooiere genezing. De behandeling duurt ook maar enkele seconden.

Een laser geeft een krachtige puls af op de huid met een specifieke golflengte. De laserstraal absorbeert de bruine kleur van de pigmentvlek in de huid. Het verhit het pigment zodat de vlek zal afbreken. Met de laser kan zeer precies gewerkt worden, alleen de pigmentvlek zelf wordt behandeld. De omringende huid en de huid onder de pigmentvlek blijven intact.

Pigmentvlekken kunnen ook behandeld worden met peelings. Er zijn diverse soorten peelings. Elke peeling heeft een ander werkingsmechanisme. Met peelings op basis van melkzuur kunnen we pigmentvlekken aanpakken. Melkzuur heeft een oplichtende werking. Ook hoge concentraties vitamine C werken goed op pigment. Een peeling verweekt de bovenste huidlaag en laat deze versneld afschilferen. De huid wordt zo gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. De huid zal na de behandeling egaler van kleur worden. Maar een peeling doet nog meer. De huid wordt ook zachter, minder vochtarm en krijgt haar natuurlijke glans terug. Verder verfijnt de structuur van de huid en fijne lijntjes verminderen.

Last van pigmentvlekken en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op en maak vrijblijvend een afspraak.

Mail naar info@huidtherapievansterkenburg.nl

bel/ app/ sms naar 0610064182

Gerelateerde onderwerpen

Nieuw! SkinPen behandeling

Nieuw! SkinPen behandeling

De huid in de diepte vernieuwen, z├│nder oppervlakkige schade aan te richten en met minimale downtime. Dit kan met de...

Huidverbeterende Peelings

Huidverbeterende Peelings

Wat is een peeling? Een peeling is een vloeistof of een gel die bestaat uit bepaalde zuren. Elk zuur heeft zijn eigen,...

Meer informatie of een afspraak maken? Bel 06 - 10 06 41 82

Uiteraard ben je altijd welkom voor een geheel gratis en vrijblijvend gesprek.
Maak dus snel een afspraak om te horen wat er voor jou mogelijk is.

Kwaliteitsregister Paramedici

Huidtherapie van Sterkenburg is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Share This