Huidtherapie van Sterkenburg wordt door patiënten beoordeeld met een 9,5! 🥳

Meer informatie of direct een afspraak maken? Bel 06-10 06 41 82 of mail naar info@huidtherapievansterkenburg.nl

10 tips bij een droge huid!

Geschreven door Joan

Hi, ik ben Joan van Sterkenburg. Mijn praktijk, Huidtherapie van Sterkenburg, is sinds 2008 gevestigd in het Gezondheidscentrum van Linschoten. Ik heb de paramedische HBO studie Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht. In mijn praktijk richt ik me zowel op paramedische als cosmetische behandelingen.

Veel mensen hebben er last van: een droge, trekkerige huid. Een oncomfortabel gevoel, jeuk, roodheid en schilfers kunnen heel vervelend zijn. Erfelijkheid, veelvuldig en heet douchen, gebruik van zeep, voeding en huidveroudering kunnen een droge huid veroorzaken. Soms zijn er ook onderliggende huidproblemen, zoals bijvoorbeeld eczeem. Vooral de herfst en winter zijn beruchte boosdoeners als het gaat om een droge huid. De kou buiten, maar ook de verwarming binnen drogen de huid uit. De huid verliest vocht en wordt kwetsbaar omdat de barrièrelaag aangetast raakt.

Met goede voorlichting, leeftips, productadvies en indien nodig ondersteunende behandelingen kan een droge huid worden aangepakt.

– Douche niet te lang en niet te heet.
– ebruik geen zeep (of slechts af en toe), een doucheolie kan ook en is een stuk zachter voor je huid.
– Scrub de huid van je lichaam een keer per week, smeer daarna goed in.
– Gebruik voor je gezicht een milde reiniger zonder parfum en alcohol en spoel deze goed af met lauwwarm water.
РEen iets vettere gezichtscr̬me in de winter zorgt dat je huid minder snel uitdroogt. Ook weer zonder parfum en alcohol.
– Hydrateer de huid van je lichaam en smeer je 2 keer per dag in. Gebruik nu ook weer producten zonder parfum, alcohol en etherische oliën. Ik blijf het herhalen 🙂
– Houd de luchtvochtigheid in je huis op pijl.
– Ventileer de ruimtes waar je werkt/ leeft goed.
– Geschikte huidverzorgingsingrediënten die kunnen helpen bij een droge huid: glycerine, jojoba olie, panthenol, hyaluronzuur, niacinamide, collageen en shea butter.
– Scrub je gezichtshuid niet, maar gebruik een exfoliant met glycolzuur. Hiermee laten de dode huidcellen op een milde wijze los en glycolzuur is een topper in het vasthouden van vocht in de huid.

Advies op maat? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult. In de praktijk behandelen wij veel mensen met een (problematisch) droge huid. Dit kan vaak goed met een van onze peelings. Een peeling zorgt ervoor dat de dode huidcellen goed loslaten, de huid wordt gestimuleerd en maakt meer collageen en elastine aan. Daarnaast is de huid beter in staat vocht vast te houden, wordt gezonder en zal meer stralen.

De perfecte behandeling om het jaar mee af te sluiten 😉

Gerelateerde onderwerpen

Wat doet de huidtherapeut?

Wat doet de huidtherapeut?

De huidtherapeut is voor iedereen die geen risico’s wil lopen met zijn huid! Huidtherapeut. Soms nog een onbekend...

Meer informatie of een afspraak maken? Bel 06 - 10 06 41 82

Uiteraard ben je altijd welkom voor een geheel gratis en vrijblijvend gesprek.
Maak dus snel een afspraak om te horen wat er voor jou mogelijk is.

Kwaliteitsregister Paramedici

Huidtherapie van Sterkenburg is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Share This