Huidtherapie van Sterkenburg wordt door patiënten beoordeeld met een 9,5! 🥳

Meer informatie of direct een afspraak maken? Bel 06-10 06 41 82 of mail naar info@huidtherapievansterkenburg.nl

Huidverbeterende Peelings

Geschreven door Joan

Hi, ik ben Joan van Sterkenburg. Mijn praktijk, Huidtherapie van Sterkenburg, is sinds 2008 gevestigd in het Gezondheidscentrum van Linschoten. Ik heb de paramedische HBO studie Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht. In mijn praktijk richt ik me zowel op paramedische als cosmetische behandelingen.

Wat is een peeling?

Een peeling is een vloeistof of een gel die bestaat uit bepaalde zuren. Elk zuur heeft zijn eigen, specifieke werking in de huid. Zo kun je bijvoorbeeld acne verminderen, pigmentvlekken verbeteren, de collageenaanmaak stimuleren en zorgen voor een algehele huidverbetering. Een peeling heeft het vermogen om diep in de huid te dringen en de huidstructuur te verbeteren, het stimuleert de celdeling. Voor bijna elk huidtype bestaat er een geschikte peeling. Klinkt goed toch? Benieuwd welke soorten peelings wij aanbieden? Hieronder volgt een overzicht.

Mangobrite Peeling (anti-aging, pigmentatie, donkere huid)

Deze melkzuurpeeling is samengesteld met vitamine C, sinaasappelstamcellen en mangovruchtvlees. De peeling verfrist, egaliseert en helpt pigmentvlekken te verminderen. De peeling verbetert de vochtbalans, verfijnt fijne lijntjes en stimuleert de collageenproductie. Tevens goed geschikt voor behandeling van de donkere huid. De huid ziet er stralend uit!

Power Peptide Peeling (anti-aging)

Deze peeling is samengesteld uit glycolzuur en melkzuur. Het bevordert de aanmaak van collageen en elastine, verbetert de vochtbalans, pakt pigmentvlekken aan en vermindert fijne lijntjes. Daarnaast zit het product boordevol peptiden en vormt de ideale antirimpelbehandeling.

Glycolic Acid Resurfacer (anti-aging, acne)

Deze exfoliërende peeling gebruikt een unieke combinatie van ingrediënten om veroudering tegen te gaan en de beschadigde huid te herstellen. Glycolzuur verstevigt de huid en de toegevoegde plantstamcellen beschermen de huid tegen invloeden van buitenaf. Tevens een uitstekend product om acne aan te pakken, het onderdrukt namelijk de ontstekingen en vermindert comedonen en onzuiverheden.

Hibiscus Mandelic Peeling (gevoelige huid, rosacea)

De ideale peeling voor de gevoelige huid en/ of de huid met rosacea. De behandeling zorgt voor een gladder huidoppervlak, kalmeert de huid, is antibacterieel en werkt verhelderend. Deze peeling op basis van amandelzuur bevat tevens plantstamcellen en hibiscusextract.

Pumpkin Resurfacer (anti-aging, acne, pigmentatie)

Deze krachtige peeling is ontwikkeld om acne en grove poriën aan te pakken. De antibacteriële werking van salicylzuur voorkomt ontstekingen en remt de talgproductie. Glycolzuur zorgt voor een betere vochtbalans en stimuleert de celdeling. Deze behandeling bevat ook melkzuur dat zorgt voor vermindering van verkleuringen die zijn opgetreden na doorstane acne. Ook geeft de peeling een algehele verbetering van de huidteint en -structuur. Met 40% pumpkin extract en orange plantstamcellen.

SkinBrite Peel (pigmentatie, donkere huid)

De combinatie van melkzuur, amandelzuur en fytinezuur egaliseert en verheldert de huid. Daarnaast vormt amandelzuur een effectieve tyrosinaseremmer (remt de aanmaak van teveel pigment). Deze behandeling is uitermate geschikt voor pigmentvlekken. Kan ook goed bij de behandeling van de donkere huid. Plantenextracten kalmeren en beschermen de huid.

Salicylzuurpeeling (acne)

Door middel van antibacterieel salicylzuur worden ontstekingen door acne verminderd en onderdrukt. De vermindert talgblokkades in talgklier en zorgt ervoor dat de dode huidcellen verweken en loslaten van de huid. Dit voorkomt het verstopt raken van de huid.

Modified Jessner (acne, pigmentatie)

Deze peeling is ontwikkeld om acne uitgebreid te behandelen, ontstekingen te voorkomen en de huid te kalmeren. De peeling bevat salicylzuur en werkt zowel ontstekingsremmend als antibacterieel. Modified Jessner’s is verrijkt met melkzuur, dat donkere vlekken vermindert na doorstane acne. Resorcinol verwijdert dode huidcellen, overtollig vet en vuil. Het resultaat is een schone en zuivere huid.

TCA Peeling (anti-aging, acnelittekens)

De meest uitgebreide en krachtige antiverouderingspeeling is ontwikkeld om de strijd aan te gaan met ernstige zonbeschadiging, fijne lijntjes en een doffe, verslapte huid. De peeling is een reddingsoperatie voor de huid in nood en bevat trichloorazijnzuur om tot de diepe epidermale lagen door te dringen. De peeling verbetert de gehele huidtextuur, egaliseert de teint en vermindert pigmentatie.

Nazorg

Na een peeling kan de huid er rood uitzien en wat strakker aanvoelen. Dit kan na een paar uur over zijn. Bij diepere peelings kan dit 1 dag duren. Soms ontstaat er schilfering van de huid. Dit hoort bij het vernieuwingsproces van de huid. Belangrijke adviezen na een behandeling zijn:

• Niet aan de huid krabben
• 4 weken zon op de behandelde huid vermijden en minimaal spf 30 gebruiken.
• Tot 2 dagen na de behandeling niet zwemmen, hete baden of naar sauna.
• Gebruik speciale geadviseerde huidverzorging voor het beste resultaat én om negatieve huidreacties tegen te gaan.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld zijn er 4 tot 6 behandelingen nodig met tussenpozen van 2 tot 4 weken.

Gerelateerde onderwerpen

Nieuw! SkinPen behandeling

Nieuw! SkinPen behandeling

De huid in de diepte vernieuwen, zónder oppervlakkige schade aan te richten en met minimale downtime. Dit kan met de...

Weg met pigmentvlekken!

Weg met pigmentvlekken!

Het is volop zomer geweest in Nederland. En ondanks dat je je misschien goed hebt ingesmeerd tegen de zon kunnen ze...

Meer informatie of een afspraak maken? Bel 06 - 10 06 41 82

Uiteraard ben je altijd welkom voor een geheel gratis en vrijblijvend gesprek.
Maak dus snel een afspraak om te horen wat er voor jou mogelijk is.

Kwaliteitsregister Paramedici

Huidtherapie van Sterkenburg is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Share This